نتایج جستجوی شما

سابقه پیدایش منطقه 22 تهران

ارسال شده توسط admin بر 28 شهریور, 1398
0

سابقه پیدایش منطقه 22 تهران (دریاچه چیتگر): رشد روزافزون جمعیت و تحولات گسترده و دامنه دار اقتصادی و … بازتابی گسترده در تحولات کالبدی شهر تهران ایجاد نموده است، که یکی از پیامدهای آن نحوه شکل گیری منطقه 22 تهران شهرداری تهران است که بدون تردید بزرگترین و وسیعترین توسعه شهری متصل به تهران می باشد. این منطقه با مساحت ۱۰۰۰۰ هکتار، با هدف رفع کمبودهای خدماتی حوزه غرب تهران و نیز جابجایی بخشی از جمعیت ساکن در بافت های فرسوده تهران مرکزی و نیز اسکان بخشی از جمعیت شهر تهران ایجاد شد.
منطقه 22 تهران واقع در شمال غرب تهران در ۳۰ سال گذشته تحت پوشش فعالیتهای عمرانی ویژه ای از جهت طرح ریزی و اجرا بوده است و از دهه ۱۳۴۰ عمران این منطقه مورد توجه دست اندرکاران و سازندگان شهر تهران قرار داشته است مالکین اولیه این اراضی خانواده فرمانفرمایان و فیروزگر بوده اند.

پس از تصویب طرح جامع شهر تهران این منطقه به نام یک شهر جدید تعریف و حوزه آن در دهه ۱۳۵۰ به نام شهر جدید کن به وسیله مهندسین مشاور فرمانفرمایان و همکاران طراحی شده است.

در طول سالهای ۴۹ تا ۵۸ حدود ۲۰درصد از اراضی این منطقه تفکیک شد و مالکین جزئی پیدا کرد و بقیه اراضی به قطعات بزرگ (۱۰۰۰ مترمربع به بالا) تقسیم شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی اراضی فرمانفرمایان و فیروزگر ملی اعلام شد و تعدادی از آنها به سازمان زمین شهری واگذار گردید و حدود ۵۰۰ هکتار از این زمینها توسط ایت ا… ملاعلی کنی که از زمان قاجار مالک این زمین ها بودند بصورت موقوفه درآمد.

در طول جنگ تحمیلی ایران و عراق بعلت در دسترس بودن اراضی این منطقه ، ۲۵ % از اراضی توسط نیروهای مسلح جهت ساخت و ساز پادگانهای نظامی مورد استفاده قرار گرفت و در قسمتی از این اراضی نیز تعاونیهای مسکن شروع به شهرک سازی کردند پس از مواجه شدن مسئولین با مشکلات شهر تهران و دستیابی به این نتیجه که می توان این منطقه از شهر را به منطقه ای مطابق با الگوهای شهرنشینی تبدیل نمود و با توجه به امکان گسترش شهر تهران در منطقه 22 تهران که در طرح جامع تهران نیز پیش بینی شده بود شهرداری تهران بر آن شد تا اراضی شمال غرب تهران را به محدوده خدماتی شهر تهران الحاق نماید و بر این اساس طی سالهای ۶۹ تا ۷۳ طرح تفصیلی این منطقه توسط مهندسین مشاور باوند تهیه و سپس در سال ۷۳ تصویب گردید که بنا به ضرورتهای موجود مجدداً توسط مهندســــین

از برج های لوکس و عالی چیتگر می توان به پروژه تریتیوم vip اشاره نمود که برای خرید و پیش خرید آن می توانید از ما کمک بگیرید.

مشاور باوند و آرمان شهر بازنگری و طرح تفصیلی جدید در شهریورماه ۷۸ به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید.
منطقه 22 تهران آخرین امید شهر تهران برای ایجاد الگوی مناسب و بهینه زندگی شهری است. این منطقه که بنابر ضوابط طرح جامع جزو گسترش پیوسته شهر است هم اکنون به جز شهرکهای پراکنده و تأسیسات و ساختمانهای ورزشگاه آزادی و جنگل چیتگر خالی از ساخت و ساز شهری است.
طرح توسعه منطقه 22 تهران با ابلاغ طرح جامع تهران (مصوب ۱۳۷۰) به شهرداری تهران رسمیت کامل یافته است و بر اساس سیاستگذاری شورای نظارت بر گسترش شهر تهران و کلیات طرح جامع (حفظ و ساماندهی) منطقه 22 تهران باید تمامی کمبودهای خدماتی در مقیاس حوزه غرب تهران را در خود جای دهد.

مقدمه
با توجه به رشد روزافزون جمعیت و گسترش مشکلات محدوده شهری (ارتباطات- مسایل زیست محیطی- مالکیت خصوصی اراضی و …) در کلان شهر تهران و به منظور ایجاد منطقه ای با توانهای مثبت و پتانسیل بالای جمعیتی و گردشگری در آینده، منطقه 22 تهران شهرداری تهران در شمال و غرب براساس اصول معماری و شهرسازی نوین شهری شکل گرفت.
جدول شماره ۱ : خصوصیات مثبت منطقه 22 تهران

موضوع توضیح
توان محیطی – جریان باد غالب از غرب به شرق
– عدم وجود تأسیسات مزاحم و آلوده کننده هوا بر سر راه آن
– وجود فضای سبز و فضاهای باز در وسعت بسیار
توان کارکردی – وسعت قابل ملاحظه و یکپارچه اراضی جهت توسعه و امکان تأمین خدمات
توان ارتباطی – وجود آزادراههای ارتباطی متعدد و دسترسی های آسان
توان حقوقی – مالکیت عمومی (دولتی) اراضی جهت امکان تحقق طرحهای ویژه و یکپارچه

بیشتر بخوانید  برج مروارید 3

نقشه شماره ۱ : مناطق ۲۲ گانه تهران

در این میان برنامه ریزی و طراحی فضای سبز یکی از موارد مهم دخیل در زندگی ساکنان و سازمان منطقه است که بر اساس شناخت و تجزیه و تحلیل نیازهای جامعه از یکطرف و امکانات و محدودیتها و نیازهای محیطی از طرف دیگر سازمان داده می شود.

با تحقیقات به عمل آمده نیاز شهروندان به فضای سبز را می توان در موارد زیر خلاصه کرد :
– نیاز به زیبایی
– نیاز به اکسیژن
– نیاز به کم کردن صدا و گردوغبار
– نیاز به بالابردن رطوبت
– تفریح و گذراندن اوقات فراغت
سطوح بیان شده بر اساس سرانه (مترمربع برای هر نفر) توسط کارشناسان متخصص در این زمینه نیز عبارتند از :
موضوع سرانه پیشنهادی (مترمربع/نفر)
تأمین اکسیژن ۸
تأمین زیبایی ۳
جلوگیری از سروصدا و گردوغبار و بالابردن رطوبت ۳
تفریح و گذراندن اوقات فراغت ۲-۱
جمع کل ۱۶-۱۵

در این میان تعیین استانداری های قابل قبول و قابل تعمیم به همه کشورها و مناطق وجود ندارد، از همین روست که می بینیم حد سرانه فضای سبز شهری در نشریه ۲۰۳ سازمان مدیریت و برنامه ریزی
کشور حداقل ۱۲ و حد مطلوب ۴۰ مترمربع پیشنهاد شده، در حالیکه مطالعات و بررسی های مسکن و شهرسازی سرانه متعارف و قابل قبول فضای سبز شهری را ۱۲-۷ متر تعیین می کند که در مقایسه با شاخص تعیین شده از سوی محیط زیست سازمان ملل متحد (۲۵-۲۰ مترمربع برای هر نفر) رقم پایین تری است.
ولی آنچه از دیدگاه محیط اجتماعی در ارتباط با فضای سبز شهری اهمیت دارد، میزان فضای سبز عمومی است یعنی فضای سبزی که رفت و آمد عمومی در آنها بدون مانع باشد. لذا با توجه به وجود مجموعه مسکونی شهید باقری با ، ایجاد فضای سبز با کاربری عمومی و به منزله یک پارک در مقیاس منطقه ای توجیه پذیر می باشد.

۱- گردآوری اطلاعات و انجام مطالعات اولیه

الف) شرایط عمومی اقلیمی منطقه :
سایت مجموعه از لحاظ اقلیمی در منطقه گرم و خشک قرار دارد. کمبود رطوبت، پراکنده بودن وزش باد و توزیع نامناسب آن در محدوده موردنظر، درجه آسایش محیطی را کاهش داده و باید برای تعدیل آنها تمهیداتی اندیشیده شود. بطور خلاصه ویژگی های عوامل اقلیمی منطقه عبارتند از :
۱- حرارت : طبق آمار هواشناسی مهرآباد که در نزدیکی محدوده می باشد، دما از حداقل ۱۰- درجه سانتی گراد در بهمن ماه تا حداکثر ۵/۴۸ درجه سانتی گراد در تیرماه در نوسان بوده و درجه حرات سالیانه ۵/۱۷ درجه سانتی گراد می باشد. میانگین روزهای یخبندان ۴۲ روز و میانگین روزهای دارای مه ۴ روز می باشد.
۲- بارندگی : متوسط بارندگی سالیانه منطقه ۲۴۰ میلیمتر می باشد. اکثر بارندگی مربوط به زمستان حداقل آن مربوط به ماه های خرداد تا مهر می باشد. ریزشهای جوی عمدتاً از جبهه های مدیترانه ای رسید، و از شمال غربی و شمال و بندرت از اقیانوس هند در جنوب بوده است.
۳- رطوبت : فصول خشک در منطقه ۸ ماه می باشدکه از فروردین شروع و در آبان به انتها می رسد. بدین ترتیب بارندگی غالباً در ماههای زمستان و اواخر پاییز است.
۴- باد : جهت اصلی باد نسبت به فصول تغییر می کند. در فصول سرد (پاییز و زمستان) از غرب به شرق و در فصول گرم (بهار و تابستان) از جنوب غربی به شمال شرقی می باشد. بادهای فصل سرد معمولاً سرعت زیادی دارند در صورتیکه بادهای فصل گرم اغلب ملایم بوده و سرعت کمی دارند.

ب) شکل زمین (توپوگرافی) :
میانگین ارتفاع سایت ۱۳۱۴ مترمی باشد. از نظر شیب زمین موردنظر دارای شیبی میانگین حدود ۵/۸ درصد رو به جنوب می باشد. از لحاظ دید، دیدشمالی زمین به مجموعه های ساختمانی شهید باقری بوده و از سمت جنوب (بزرگراه شهید همت) چشم اندازهای اطراف افق منظر را تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید  برج مهرگان

ج) خاک شناسی
ویژگیهای خاک از دو دیدگاه فیزیکی و شیمیایی مورد مطالعه می باشد.

۱- خصوصیات فیزیکی : بافت سطحی خاک از سبک تا متوسط و بافت زیرین از متوسط تا سنگین تغییر می کند، نوع بافت در خاک منطقه شنی لومی تا سوم شنی بوده و بافت شنی لومی غالب است، از لحاظ نفوذپذیری خاک منطقه دارای نفوذپذیری زیاد بوده بطوریکه آب در آن به سرعت نفوذ کرده و زود خشک می شود. عمق خاک سطحی (لایه A) کم و حداکثر به ۳۰ سانتی متر می رسد و پس از آن شن همراه با قلوه سنگ و شن ریزه وجود دارد. بطور کلی دارای رژیم حرارتی گرمایی (thermic) و رژیم رطوبتی خشک (Aridic) است.
۲- خصوصیات شیمیایی : بطور کلی شوری خاک (Ec) بین ۵/۰ تا ۲ میلی موس، PH خاک در محدوده خنثی تا قلیایی (۸-۷) ، عناصر غذایی ماکرو (NPK) بدلیل تثبیت مواد غذایی بین لایه های رسی نسبت به خاک های معمولی کن و عناصر غذایی میکرو (Fe-Zn-Cu-Mg) در حد متوسط می باشد. لذا خاک های منطقه دارای کمبود مواد غذایی و ضعف حاصلخیزی می باشند که با افزودن مواد آلی بر خاک قابل برطرف نمودن می باشد.

د) زمین شناسی و سابقه پیدایش منطقه 22 تهران
مواد جامد خاک از رسوبات تشکیلات البرز است که عمدتاً آهکی می باشد. سازندهای عمومی منطقه از آبروفتهای مخروط افکنده ای می باشد که باعث شد، تا میزان سنگریزه در افقهای سطحی افزایش یابد.

ﻫ ) آب
عمق آب زیرزمینی در نقاط مختلف متفاوت است ولی در قسمت هایی که خاک دارای بافت ریزتر است آب سطحی بالا و با افزایش ارتفاع، عمق آب سطحی رابطه مستقیم دارد.
عنصر آب و بررسی منابع تأمین آن از جمله موارد قابل اهمیت در برنامه ریزی و حامل اساسی در تعیین نوع و کیفیت طرح پوششی پروژه محسوب می شود. لذا ضرورت ارزیابی و انجام مطالعات جامع و دقیق به منظور تعیین قابلیت های محیطی و شناسایی منابع تحت الارضی در پروژه که امکان بهره برداری از آنها وجود داشته باشد امری اجتناب ناپذیر بوده و البته آنچه مسلم است لزوم صرفه جویی در مصرف آب مورد تأکید می باشد که این مسئله نیازمند برنامه ریزی و طراحی سیستم های آبرسانی و آبیاری مکانیزه می باشد.

و) مطالعات گیاهی سابقه پیدایش منطقه 22 تهران
هدف از ایجاد فضای سبز، ایجاد نوعی از سطوح کاربری با پوشش های گیاهی انسان ساخت است که واجد در ((بازدهی اجتماعی)) و ((بازدهی اکولوژیکی)) باشد. در همین راستا با بررسی دقیق تر و جامع تر اقلیم، آب و نوع خاک، مهمترین عناصر گیاهی مناسب جهت محوطه و منظر شامل :
– درخت
– درختچه
– بوته دائمی
– گیاهان بالارونده
– گیاهان پیچنده
– گیاهان خزنده
– گیاهان پوششی
– گل های فصلی
– پیازیها و گیاهان آبزی
طبقه بندی و معرفی خواهند گردید. بدیهی است بسته به نوع مکان و شرایط محل با استفاده از طراحی صحیح و اجرای دقیق می توان به احداث و ایجاد مناظر زیبای فضای سبز در پروژه دست یافت.

جدول شماره ۲ : بررسی خصوصیات اقلیمی در یک نگاه
محدودیتها اهداف طراحی اقلیمی
– جنس نامرغوب خاک از نظر مواد غذایی و قابلیت نگهداری رطوبت – ایجاد سایه بیشتر و عمیق تر (ضدآلودگی صوتی)
– عدم پایداری خاک و فرسایش پذیری – ایجاد تاج و ارتفاع بیشتر (ضدآلودگی صوتی) سابقه پیدایش منطقه 22 تهران
– کمبود منابع آبی – بالابردن میانگین میزان رطوبت به ویژه در دو فصلی تابستان
– زیاد بودن شمار روزهای بسیار گرم در تابستان – شتاب بخشیدن به جریان هوان و ایجاد نسیم برای تبخیر رطوبت و کاهش دما
– میانگین رطوبت هوای بسیار پایین سالانه – ایجاد چشم اندازهای جذاب
– عدم وجود بادهای غالب منظم – بهبود وضعیت خاک
– عدم توزیع مناسب روزهای بارندگی – افزایش راندمان آب
– کم بودن روزهای بارندگی – استفاده از مصالح ساختمانی مناسب

سابقه پیدایش منطقه 22 تهران

Rate this post

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقایسه لیست ها

تماس با ما