دریاچه چیتگر تهران
وجود دریاچه چیتگر ( دریاچه شهدای خلیج فارس ) و جنگل چیتگر منظرهی بی نظیری را برای آپارتمان های مسکونی، تجاری، اداری برج های اطراف دریاچه چیتگر تداعی کرده است که در هیچ کدام از مناطق 22 گانه تهران وجود ندارد و یکی از جاذبه های منطقه 22 میباشد.

تاریخچه دریاچه چیتگر:
طرح اولیه دریاچه شهدای خلیج فارس به سال 1347 بر میگردد که به دلیل نبود بودجهی کافی سالین سال این طرح کنار گذاشته شده بود. در انتها در پیش زمینه مطالعاتی، از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۹، با مطالعه فراوان مشاور در مقاطع مختلف ابهامات این طرح مورد بررسی قرار گرفت.
ساخت دریاچه چیتگر تهران توسط حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران به سازمان مهندسی و عمران شهر تهران واگذار شد. به دلیل ویژه بودن طرح (سازه آبی) باید از شرکتهای متخصص در این حرفه استفاده میشد. به همین دلیل شرکت آرماتور پردیس به عنوان مدیریت این پروژه برگزیده شد. مهرماه سال ۱۳۸۹ عملیات اجرایی پهنه آبگیر و از تیرماه سال ۱۳۹۱ عملیات اجرایی پهنه ساحلی توسط پیمانکار طرح شرکت سابیر و بر اساس تحقیق و طراحی شرکت مهندسی سد تونل پارس شروع شد.

فاز یک پروژه دریاچه با نام دریاچه چیتگر در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ افتتاح شد. بعد از تمام شدن فاز یک، احداث فاز دو طرح به مساحت ۱۴۰ هکتار در جنوب بزرگراه شهید همدانی (در ادامه بزرگراه رسالت و شهید حکیم) شامل تونل شهدای غزه (ادامه بزرگراه شهید همدانی) و جزایر آبی (ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک)، محور چهار باغ، پارک آبی و مونوریل در دستور اجرای شهرداری قراردارد.
مشخصات فنی دریاچه چیتگر تهران:
مساحت کل دریاچه شهدای خلیج فارس ۲۵۰ هکتار است که ۱۳۰ هکتار آن دریاچه و بقیه آن ساحل است. ارتفاع دریاچه از سطح دریا ۱۲۶۸٫۵ و تراز حداکثر آب دریاچه ۱۲۶۷٫۵ میباشد. آبگیری دریاچه در فصلهای پرآبی رودخانه کن از اول دی تا آخر فروردین ماه انجام میشود. حجم دریاچه پشت سد نیز دنزدیک ۶٫۹ میلیون متر مکعب برآورد میشود.
طول تاج سد دریاچه ۷۳۰ متر و عرض آن ۱۲ متر، محیط دایک ساحلی پیرامون دریاچه ۴۸۰۰ متر و قطر دریاچه ۱۸۰۰ متر میباشد. عمق دریاچه در کنارهها بین یکونیم تا دومتر است، اما در اواسط دریاچه عمق به ۱۲ متر هم میرسد.

تصفیه خانه دریاچه خلیج فارس:
احداث تصفیه خانه دریاچه چیتگر از آغاز پروژه در دستور کار قرار داشته است. به دلیل اینکه بعد از مدتی از آغاز فعالیت دریاچه چیتگر تهران و با گذشت چندسال امکان ایجاد مشکلات زیست محیطی مانند هجوم پشه ها و یا گندآبه شدن دریاچه شود و به همین دلیل برای پیشگیری از این اتفاقات، در اولین روزهای سال 96 تصفیه خانه به طور کامل به بهره برداری رسید. با برخورداری از چنین ظرفیتی آب موجود در مخزن دریاچه را با استفاده از ایستگاه پمپاژ و خط انتقال برگشت آب، به تصفیه خانه رسانده و پس از تصفیه آب مجدداً به دریاچه باز میگردد..
با ساخت تصفیه خانه، قدرت خودپالایی دریاچه شهدای خلیج فارس بسیار بالا رفته است و دیگر نگرانی های زیست محیطی دراین مورد وجود نخواهد داشت و این مکان زیبا و تفریحی میتواند برای سالهای متوالی به یکی از قطب های مهم گردشگری نه تنها جاذبه های منطقه 22 بلکه کشور تبدیل شود.

جاذبه های منطقه 22:
هنگامی که از جاذبه های تهران صحبت میشود، گزینههای گوناگونی برای انتخاب داریم. از جنوب تا شمال، شرق تا غرب، مکان های متفاوتی هستند که می توانند اوقات فراغت را به خوبی پر کنند؛ از کاخها و باغهای شکوهمند قاجاری و پهلوی که عبور کنیم، یکی از جدیدترین و خاصترین جاذبه های تهران پیش روی ماست: دریاچه نیلگون و بزرگ چیتگر!
شاید تا سالهای گذشته تصور دریاچه ای آبی رنگ با مرغان دریایی وسط دود و آلودگی تهران، مثل یک رویای دلچب از آرمانشهری در دور دست ها به نظر میآمد و کسی فکر نمیکرد بتواند فقط با سفر به غرب تهران و منطقه 22، مکانی جذاب و با نشاط را ببیند؛ اما امروزه و بعد از گذشت سال ها، آرزویی قدیمی، در مقابل دیدگانتان خودنمایی میکند و شاید کمتر کسی بداند که دریاچه چیتگر تحقق ایدهای سی ساله باشد!

دریاچه چیتگر یا شهدای خلیج فارس، این مکان خاص و زیبا هم اکنون یکی از جاذبه های تهران است و نه تنها در آخر هفته ها و روزهای داغ تابستان، بلکه در وسط هفته و حتی زمانهای سرد زمستانی نیز بازدیدکنندگان زیادی دارد. از طرفی نه تنها خود دریاچه، بلکه در پارک اطراف و منطقه ساحلی نزدیکش، فضای وسیعی در دسترس بازدیدکنندگان قرار دارد. خانواده ها به دریاچه خلیج فارس می روند تا اوقات مفرح و آب هوای متفاوتی را در تهران تجربه کنند.