نتایج جستجوی شما

نکات قولنامه که باید بدانیم

ارسال شده توسط admin بر 27 دی, 1400
0

نکات قولنامه چون یکی از رایج‌ترین کلمات در حین بستن قرارداد و خریدوفروش ملک است، خیلی اهمیت داره. بسیاری از افراد قولنامه را قراردادی قانونی می‌دانند و بسیاری هم در سندیت آن شک دارند. در این مقاله می‌خواهیم به این موضوع که قولنامه چیست و به چه نکاتی در نوشتن قولنامه توجه کنیم بپردازیم. از نگاه قانون‌گذاران قولنامه را تحلیل می‌کنیم و درباره سندیت آن در مجامع قانونی صحبت می‌کنیم. با ما در فروش 22 همراه باشید. 

اگر به دنبال پروژه تریتیوم vip هستید کافیست با ما تماس بگیرید.

قولنامه چیست؟

بعضی اوقات پیش می‌آید که در حین ثبت سند مالکیت، یکی از طرفین قرارداد با مشکلی مواجه باشد، مثلاً خریدار پول کافی برای خرید ملک در موعد مقرر را نداشته باشد یا فروشنده ملکش را از رهن درنیاورده باشد. در این زمان قولنامه به کمک افراد می‌آید.

قولنامه که در مراکز قانونی با نام مبایعه‌نامه شناخته می‌شود قراردادی است که طرفین برای انجام تعهدی تنظیم می‌کنند. به استناد این تعهد، طرفین قرارداد می‌بندند که در زمان و مکانی مشخص به تعهد خود عمل کرده و ملک یا خودرو را معامله کنند. در زمان نوشتن قولنامه، احتیاجی به پرداخت وجه کامل کالای معامله شده وجود ندارد، از طرفی فروشنده هم مجبور به سند زدن ملک یا خودروی خود به نام خریدار نیست. تمامی اینها در زمانی دیگر صورت می‌گیرد و تاریخ و شرایط آن، در قولنامه می‌آید. برای خرید آپارتمان در چیتگر کافیست با مشاورین ما تماس بگیرید.

نکات قولنامه

مهم‌ترین نکات قولنامه و وجه قانونی آن

بله، قولنامه اعتبار قانونی دارد و تعهدی دوستانه برای پای قول خود ماندن به حساب نمی‌آید. اگر یکی از طرفین قرارداد، قول و قراری که در مبایعه‌نامه پای آن را امضا کرده است زیر پا بگذارد، به‌سادگی امکان پیگیری آن در مراجع قانونی وجود دارد.

به عنوان مثال ممکن است قرار دادی برای خرید خانه بین خریدار و فروشنده ثبت شود؛ اما فروشنده در زمان ثبت سند در دفتر اسناد رسمی حضور پیدا نکند. در اینصورت خریدار با سادگی می‌تواند شکایت خود را به مراجع قانونی برده تا مفاد قولنامه به درستی اجرا شود.

بیشتر بخوانید  مزایا و معایب زندگی در شهر چیتگر

جالب است که برخی از افراد میان مبایعه‌نامه و قولنامه تفاوت قائل هستند. آن‌ها می‌گویند که قولنامه، قولی است که به روی کاغذ آمده است. در حالی که مبایعه‌نامه یک کاغذ معتبر و قانونی است. باید توضیح دهیم که بین این دو واژه هیچ تفاوتی وجود ندارد و قولنامه کلمه عامیانه‌تر برای مبایعه‌نامه است.

وجه التزامی قولنامه

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های قولنامه، وجه التزام است. وجه التزام مبلغی مشخص شده بین دو طرف قرارداد است که به‌عنوان خسارت در نظر گرفته می‌شود. مبلغ وجه التزام در قرارداد به ثبت می‌رسد و هرکس که در موعد سند زدن، از قول و قرارهای قولنامه سر باز زند، ملزم به پرداخت آن می‌شود. در قولنامه به این صورت قید می‌شود که:

چنانچه فروشنده یا خریدار از اجرای مفاد تعهد خویش امتناع نماید، باید مبلغ … را به‌طرف دیگر پرداخت کند. در این صورت اگر فروشنده یا خریدار به تعهد خود عمل نکند، طرف مقابل می‌تواند با احراز عدم اجرای تعهد، وجه التزام تعیین شده را مطالبه کند. شخص امکان آن را ندارد که وجه التزام را بگیرد و درعین‌حال، از شخص خاطی بخواهد که معامله را انجام دهد. برای دریافت اطلاعات درباره برج های لوکس دریاچه چیتگر می توانید از مقاله مربوطه اطلاعات مورد نظر خود را بخوانید.

صحبتی با فروشنده درباره نکات قولنامه

  • ملک را پیش از دریافت تمام مبلغ به خریدار تحویل ندهید.
  • دقت کنید که تمامی مالکان باید زیر قولنامه را امضا کنند مگر آنکه یکی از آنها وکالت داشته باشد.
  • فروشنده باید تمامی مشخصات ملک را در قولنامه ذکر کند که شامل نقص‌ها و معایب هم می‌شود.
  • زمانی را برای پرداخت تمامی مبلغ مشخص کنید و در قولنامه ذکر کنید که اگر خریدار تا زمان ثبت سند مبلغ موردنظر را پرداخت نکرد، معامله فسخ شود.
  • درصورتی‌که مبلغ معامله با چک پرداخت شده باشد و چک برگشت بخورد، نمی‌توانید معامله را فسخ کنید و فقط روی مبلغ چک می‌توان ادعا داشت. مگر آن که چنین مسئله‌ای را به‌عنوان یکی از شروط قرارداد بیاورید. شرطی را در قرارداد گنجانده باشند.
بیشتر بخوانید  مقایسه هزینه اجاره خانه تهران و دیگر کلان شهرها

قولنامه در خرید و فروش

صحبتی با خریدار درباره نکات قولنامه

  • دقت کنید ملکی که در حال خرید آن هستید، در وثیقه، رهن یا توقیف نباشد.
  • اگر ملک، ارثیه فروشنده باشد، دقت کنید که حتماً گواهی انحصار وراثت همراهش باشد و یک فتوکپی از آن برگه تهیه کنید.
  • بررسی کنید که توابع، منضمات، ملحقات و مشاعات ملک به طور روشن در سند ذکر شده باشد.
  • تا زمان ثبت سند، مبلغ کامل ملک را پرداخت نکنید.
  • اگر طرف دیگر قرارداد وکیل، ولی یا قیم مالک است، از اعتبار قانونی او برای حضور و امضای قولنامه اطمینان حاصل پیدا کنید.
  • از پرداخت وجه نقدی بپرهیزید تا اگر فروشنده منکر پرداخت پول شد، به روی آن ادعا داشته باشید.
  • حتماً روز، ساعت و دفترخانه مشخص که انتقال سند در آن صورت می‌گیرد را در قولنامه ذکر کنید.
  • مطمئن شوید که فروشنده ممنوع‌المعامله یا مشمول فراری نظام‌وظیفه نباشد.
  • اگر طرف قرارداد شما شخصی پیر و فرتوت بود، باید به اداره سرپرستی محجورین بروید و مطمئن شوید که نام فروشنده در لیست محجوران نباشد. چرا که افراد محجور از برخی تصرفات و برخی حقوق‌های قانونی خود سلب شده‌اند.
  • اگر مستأجری در ملک موردنظر سکونت دارد، باید در قرارداد ترتیب، مهلت و ضمانت اجرای بیرون رفتن مستأجر نیز اضافه شود.
  • دقت کنید که ملک موردنظر مشکل ثبتی یا معاوضی نداشته باشد.

اگر به دنبال رهن و اجاره آپارتمان در چیتگر هستید از مشاورین ما کمک بگیرید.

کلام آخر 

نگاهی به مفهوم قولنامه یا مبایعه‌نامه داشتیم. این برگه کاغذ را از نظر قانونی بررسی کردیم و توصیه‌هایی هم داشتیم به خریداران و فروشنده‌ها. شما تاکنون چه تجربه‌ای از قولنامه بستن دارید؟ بنا بر تجربیاتتان، به چه نکته دیگری در زمان نوشتن قولنامه دقت کرد؟

Rate this post

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقایسه لیست ها

تماس با ما