نتایج جستجوی شما

قوانین شارژ ساختمان و واحدهای خالی

ارسال شده توسط admin بر 6 بهمن, 1400
0

قوانین شارژ ساختمان و پرداخت آن یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زندگی شهری است. این روزها بیشتر مردم در آپارتمان‌ها زندگی می‌کنند و بر اساس قوانین هر آپارتمانی، باید یک مبلغ مشخص را به‌عنوان شارژ پرداخت کنند. اما قوانین مربوط به شارژ ساختمان و واحدهای خالی چگونه است و این مبلغ ماهیانه چطور محاسبه می‌شود؟ در این مقاله فروش 22 می‌خواهیم به این مسئله بپردازیم. با ما همراه بمانید. 

قوانین شارژ ساختمان چیست؟

ساختمان خرج دارد و خرج آن، به درون فضای داخلی واحدها ختم نمی‌شود. راه‌پله‌ها، آسانسور، پارکینگ، پشت‌بام و … هرکدام هزینه‌های مربوط به خود را دارند. هزینه این قسمت‌های ساختمان که در حقیقت متعلق به‌تمامی واحدها هستند از مبلغ شارژ برداشته می‌شود.

برای کسب اطلاع از قیمت آپارتمان در چیتگر می توانید با املاک منطقه 22 تماس بگیرید تا به بهترین شکل شما را راهنمایی کنند.قوانین شارژ ساختمان

نحوه محاسبه و قوانین شارژ ساختمان

مبلغ شارژ را می‌توان به‌صورت نسبی، ثابت یا نفری از ساکنان دریافت کرد. هزینه‌های نسبی بر اساس متراژ هر واحد است و هزینه‌های ثابت، برای تمامی واحدها برابر محاسبه می‌شود. در حقیقت، اصلی‌ترین روش محاسبه شارژ ساختمان بر اساس سهم هر واحد از زیربنا است؛ اما در مواردی که مبلغ پرداختی به زیربنا ارتباطی پیدا نمی‌کند، مقدار شارژ به‌صورت برابر محاسبه می‌شود.

به عنوان مثال، هزینه آب، گازوئیل، ایزوگام پشت‌بام و … از هزینه‌های نسبی هستند؛ اما هزینه تعمیرات آسانسور، تقسیم بر تعداد واحدها می‌شود و ساکنان به‌صورت برابر آن را پرداخت می‌کنند. در این موارد نمی‌توان گفت از آنجایی که من در طبقه اول زندگی می‌کنم و استفاده کمتری از آسانسور دارم، پول کمتری هم می‌پردازم.

بیشتر بخوانید  پروژه بهاران سومین پروژه موفق تعاونی مسکن نیروهای مسلح

محاسبه شارژ ساختمان به‌صورت نفری و بر اساس تعداد ساکنان هر واحد به رایجی دو روش دیگر نیست و تنها برای سیستم آب مشترک مورداستفاده قرار می‌گیرد.

محاسبه شارژ واحدهای خالی

یکی از سوال‌های رایج این است که آیا به واحدهای خالی هم شارژ تعلق می‌گیرد؟ در بیشتر مواقع بله، باید مالکانِ واحدهای خالی هم مبلغ شارژ ماهیانه را پرداخت کنند. بخش زیادی از مبلغ شارژ برای نگهداری و مراقبت از ساختمان دریافت می‌شود، ایزوگام پشت‌بام یا تعمیر آسانسور نیازهای مهم و اصلی ساختمان هستند.

بدون پرداخت این هزینه‌ها، ساختمان به‌سرعت فرسوده می‌شود و آسیب‌های جدی می‌بیند. این آسیب‌ها گریبان تمام مالکان و ساکنان را خواهد گرفت. با این حال، مبالغی مانند پرداخت هزینه آب در سیستم‌های آبی اشتراکی به دوش تمام ساکنان نیست و بالاتر گفتیم که به‌صورت نفری محاسبه می‌شود.

نکات شارژ ساختمان

قوانین شارژ ساختمان پرداختی به وسیله مستاجر و مالک

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که اگر ملکی اجاره‌ای باشد، کدام قسمت از شارژ و هزینه‌های ساختمان را مستأجر و کدام قسمت را صاحب ملک باید پرداخت کند؟

هزینه‌هایی مانند تعمیرات اساسی آسانسور و ساختمان، عوارض نوسازی شهرداری، تعمیرات ناشی از ترکیدن لوله‌ها و رفع مشکل فاضلاب در آغاز ورود مستأجر، به عهده مالک است. باقی هزینه‌ها مانند پول آب و برق یا سرویس آسانسور بر عهده مستأجر است.

قوانین شارژ ساختمان مربوط به عدم پرداخت

در هر ساختمانی پیش می‌آید که واحد یا تعدادی از واحدها سر ناسازگاری بگذارند و شارژشان را پرداخت نکنند. در این مواقع مسئولیت با مدیر ساختمان است که با متخلف‌ها برخورد کند.

او باید در وهله اول به تذکر کتبی اکتفا کند و در قدم بعدی، اظهارنامه‌ای را به واحد متخطی بفرستد. در این ابلاغیه، فرصتی 10 روزه برای پرداخت شارژ مشخص می‌شود. در صورتی که بازهم واحد مذکور شارژ خود را پرداخت نکند، کار به شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی محل ملک می‌کشد.

بیشتر بخوانید  کلاهبرداری های خرید خانه

کلام آخر

درباره شارژ ساختمان صحبت کردیم تا با قوانین مربوط به آن آشنا شوید. از نحوه محاسبه شارژ ساختمان گفتیم و نگاهی به نکات مربوط به عدم پرداخت شارژ داشتیم. لازم است در آخر به این نکته اشاره کنیم که اگر مبلغی از شارژ ساختمان جمع شود و در صندوق باقی بماند، واحدها همچنان باید شارژشان را مطابق با برنامه پرداخت کنند. مبلغ اضافه مانده هم در صندوق می‌ماند برای مواقع ضروری. از مطالب برج های لوکس دریاچه چیتگر و برج لبخند نیز دیدن نمایید.

Rate this post

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقایسه لیست ها

تماس با ما